Kulturbyggnader i Falu stad

Please wait while flipbook is loading. For more related info, FAQs and issues please refer to DearFlip WordPress Flipbook Plugin Help documentation.

Under 2020 fick den dagliga verksamheten Studio Digital förfrågan om att inventera och genomföra en samlad dokumentation över Faluns kulturskyltar, eller kanske snarare skyltar på byggnader med kulturhistoriskt värde.

Arbetet genomfördes systematiskt. För att säkerställa att inga skyltar hade försvunnit under tidens lopp begav sig handledare och deltagare, med karta i hand och kamerorna redo, ut i Falun. Gata upp och gata ner vandrade vi på jakt efter skyltar.

När arbetet var slutfört bestämde vi oss för att göra något mer av det material vi samlat på oss under inventeringen, och detta häfte är ett resultat av det. Projektet som i november 2021 även blev en bok går att köpa på DV Jernbergska eller på stadsbiblioteket.

Interaktiv karta

Skyltinventeringen som vi gjorde hade egentligen ett annat grundsyfte – en interaktiv karta där man kan gå runt i Falun och se var kulturskyltarna finns i relation till var man själv befinner sig. Den kartan ligger nu uppe på Falun.se för vem som helst att använda och glädjas åt. Själva kartan hittar du här.

Nedladdningsbar PDF

Kulturbyggnader i Falu stad (PDF, 9,26 MB)

%d bloggare gillar detta: