Nya bostäder

Kära vänner! Här kommer ett budskap från mig. Jag har hört att funktionshinderrådet i Falun vill att kommunen bygger flera SoL och LSS bostäder. I sådana fall kommer dom att bygga enrummare anpassade för rullstolsburna personer.

Dom tänker inte på dom med psykisk funktionsnedsättning. Vi vill kanske ha en två eller trerummare eller ett radhus med en egen liten grönyta nära till personal.

Nu för tiden byggs bara enrummare 40kvm.

Det är skamligt att dom inte tänker på vad vi vill ha och hur vi vill bo utan på hur dom tror att vi vill bo. Varför frågar dom inte oss som ändå ska bo där hur vi vill att bostäderna ska se ut.

Vi måste få kommunen att lyssna på vår vilja angående framtida boenden. Dom ska inte få bygga bostäder som dom tror vi vill bo i utan att först fråga oss hur vi vill bo och sen bygga såna boenden.

Vi vill också kunna bo i bostäder med flera rum. Vi kanske vill bo ihop med vår kärlek och kanske skaffa familj men ändå ha personal tillgänglig.

Vi måste kämpa så att det blir verklighet. Vi vill inte bo på en sådan liten yta, vi vill också bo i radhus med grönyta.

 Det är nedtryckande att dom inte tar hänsyn till vårt liv och vår vilja. Nu måste vi säga ifrån att vi också vill bo stort.

Dom ska inte få trycka in oss på en sån liten yta något mer. Kommunen ser bara pengar inte hur vi vill leva våra framtida liv.

Dom måste öppna ögonen för oss nu. Vi måste kämpa tillsammans för det. Upp till kamp för större boenden, kamrater.

Har ni frågor hör av er till mig så ska jag svara bäst jag kan. Lisa

Handikapp och Politik med Lisa

Min syn på politik i Sverige på ett förenklat sätt. Lisa tar upp det senaste inom politiken med fokus på frågor som rör handikapp. Ni får gärna skriva och fråga om ni undrar något om vad som händer i politiken eller vad gäller funktionshinder.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: