Partiledardebatt och invandringspolitik

Den 13/6 Var det partiledardebatt i tv4. Det var en stökig debatt där Ulf Kristersson och Magdalena Andersson rök ihop. Dom två partierna Socialdemokraterna och Moderaterna har än en gång visat att dom inte kan samarbeta.

Tidigare under året har SD sagt att fler utländska personer som söker asyl i Sverige ska direkt skickas tillbaka till sina hemländer. Man ska skärpa reglerna när det gäller flyktingpolitiken till den strängaste nivån enligt EU-rätten. Man ska göra det svårare att söka asyl i Sverige. En idiotisk sak att säga tycker jag. Det är ju människor i nöd. Dom har kanske flytt från krig och andra katastrofer. Många har ju förlorat allt dom äger och kanske t o m familjemedlemmar. Dom anser att massinvandringen av illegala invandrare, ekonomiska migranter och asylsökanden har förändrat Sverige till ett sämre land och att dom skulle vara problemen till våra många samhällsproblem som vi nu behöver lösa.

En åtgärd som kan åtgärda det enligt SD är att stoppa all invandring från länder som inte ligger i närheten av Sverige. SD vill i framtiden att fler av dom som inte har rätt att vara i Sverige ska lämna landet, än dom som kommer till Sverige. Det är barn som förlorat sina föräldrar bland alla som söker asyl. Många är traumatiserade av den katastrof dom flytt ifrån. Många är också handikappade och behöver vård. Vissa har sina familjer och släktingar här i Sverige men får inte rätt att stanna. Dumt tycker jag. Jag säger: – Ge dom handikappade den vård och hjälp dom behöver. Hjälp invandrare som har familjer och släktingar i Sverige att träffas igen och ordna asyl åt dom.

Handikapp och Politik med Lisa 

Min syn på politik i Sverige på ett förenklat sätt. Lisa tar upp det senaste inom politiken med fokus på frågor som rör handikapp. Ni får gärna skriva och fråga om ni undrar något om vad som händer i politiken eller vad gäller funktionshinder. 

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: