Tillbaka efter semesteruppehållet!

Välkomna till min blogg efter sommaruppehållet. Nu har jag mycket att tala om.

Ulf Kristersson vår statsminister gör inte mycket för Sverige. Det kan uppfattas som att han rullar tummarna medan andra fattar besluten. En person som fått mer makt efter valet för ett år sen är Jimmie Åkesson. Det verkar som om Åkesson nästan styr Kristersson. Det verkar som om Kristersson blivit Åkessons knähund. Kristersson bara sitter och rullar tummarna medan det är Åkesson som fattar besluten. Det är inte en sån statsminister vi vill ha. Många ångrar att dom röstade på SD och M vid valet 2022. Dom lovade en massa saker som dom inte gjort eller sagt att det har vi inte sagt. Dom har brutit sina vallöften och gör helt andra saker istället. Dom lovade vid valet att sänka skatten för låginkomsttagare men nu har dom istället höjt den. Dom som fått sänkt skatt är höginkomsttagare.

Gällande översvämningarna.

Om vi går till mer lokala nyheter så har det hänt en hel del. Den största nyheten är den stora översvämning som drabbat hela länet. I Falun blev Östra Hamngatan i Centrum översvämmad av vatten. Men i hela Sverige har översvämningar drabbat städerna. Källare och fastigheter som ligger nära vatten har blivit vattenfyllda. Badstränder och bryggor har spolats bort. Nästan ingen sol och mycket åskväder och regn har sommaren bjudit på. Dom många regnoväder är orsaken till alla översvämningarna i Sverige. Det kommer att komma mer under hösten. Då kommer vattnet kanske att åter stiga i våra sjöar och vattendrag. Det har varit många åskskurar med mycket regn i hela länet men också hela Sverige. Folk på semester har inte haft det roligt då nästan ingen sol synts till.

Sprickan i Afrika.

Det har bildats en enorm spricka i en svag zon på Afrikas nordöstra kontinent. Den håller på att dela Afrika i två delar. Den nordöstra delen där länder som Tanzania Kenya Etiopien ligger. Om det händer kommer vi få en helt ny världsdel. Det kan vara en kontinentplatta som håller på att dela på sig. Forskare har länge vetat om delningen. Den kan ha orsakats av en extremt varm hetta som pressar sig sakta upp mot jordytan. Som tur är det en sakta process som bara öppnar sprickan med några millimeter per år. Lyckligtvis kommer det ta flera miljoner år innan Afrika delas i två delar. Redan nu har sprickan orsakat stor förödelse. Dom boende runt sprickan har fått flytta allt längre bort. Det kommer att uppstå flera sprickor runt om i Afrika. En boende säger: -” Att stanna kvar är att utmana döden!”. Sprickan är flera kilometer lång och som mest 20meter bred och 15meter djup. Böndernas egendom och åkrar har slitits isär av den stora sprickan. Även hus och vägar är drabbade. Familjer är separerade från varandra. Vissa är i akut behov av hjälp då deras hem blivit förstörda av sprickan.

Handikapp och Politik med Lisa

Min syn på politik i Sverige på ett förenklat sätt. Lisa tar upp det senaste inom politiken med fokus på frågor som rör handikapp. Ni får gärna skriva och fråga om ni undrar något om vad som händer i politiken eller vad gäller funktionshinder.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: