VECKANS FOTOTEMA: SKRÄP

FALUN – KORSNÄS – CENTRUM

Jag blev miljövän och miljöpartist när jag var 15 år, och träffade Birger Schlaug och Marianne Samuelsson: Miljöpartiets första språkrör. (Vi skulle prata med olika partier nere vid valstugorna på stan i samband med ett skolprojekt om valet). Rörde mig lite åt vänster ett kort tag men längtade tillbaka till Miljöpartiet. Inte utan att jag skulle önska att de bara satsade på klimatfrågan men men…

Som miljövän tycker jag det är synd på allt skräp som ligger längs vår stads diken. Man kanske inte ser det från bilen, men om man som jag, går mina dagliga promenader i vår fina stad, noterar jag allt för ofta hur mycket skräp det är överallt. Jag efterlyser fler sopkorgar. Även längs Strandvägen. Om det nu hjälper? Det bär mig emot att plocka upp efter andra. Men en vacker dag kanske ni får se mig med en sådan där ”plockpinne”.

Så en liten uppmaning till alla som tittar in på min fotoblogg: Ta hand om ditt skräp! Värna mer om vår natur och miljö i Falun. Den här veckans tema är alltså SKRÄP som en kontrast till allt det fina och vackra man vanligtvis brukar fota. Det kommer att bli ett återkommande tema!

Bild 1. Döskallen är nog det konstigaste skräpet jag har hittat på mina promenader. Hittades en söndagsmorgon i maj 2021. Är inte min grej dock det där med döskallar. Jag gillar livet!

Bild 2. En sommarmorgon 2022 satt jag som vanligt vid fint väder och läste ute. Senare hittade jag lite skräpiga boksidor längs hela promenadvägen. Som litteraturvetare tyckte jag synd om boken. Och naturen! Verkar bara lite galet.

Bild 3. Jag gillar verkligen INTE klotter. Signaturerna Slow? Och 4.Am har dock snyggare skrivstil än resten av klottret. Förstår ni något av resten av klottret? Det gör inte jag. Verkar bara galet. Också längs min promenadväg.

Bild 4. Ska Korsnäs vara en enda stor soptipp?

Bild 5. Låter skräpet tala för sig själv.

Bild 6. Hittade den här skräp-hatten nära Hemköp i centrum här om dagen.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d